Agenda - Ach mijn ziel is louter klanken

'Ach mijn ziel is louter klanken' i.s.m. het Schützkoor Bilthoven.

“Ach, m’n ziel is louter klanken” is de eerste regel van het gedicht Avond, van Paul van Ostaijen. Het vat de onlosmakelijke band tussen poëzie en muziek prachtig samen. Met dit project zet ons koor een eigenzinnige traditie voort, na het afscheid van Pieter Kramers nu onder
leiding van Leonard van Goudoever. Hij neemt ons - en u, hooggeëerd publiek! - mee naar drie zeer verschillende muzikale werelden. U hoort dubbelkorige stukken van onze naamgever Schütz, voorloper van Bach.
Daarnaast komt Russisch idioom aan bod, met o.a. Tsjaikovski, Sjostakovitsj en Stravinski. We sluiten af met een verrassende muziek-theatrale collage van gedichten van Paul van Ostaijen. Hiervoor componeerde Leonard van Goudoever de muziek. Deze is associatief en geestig, en net als het werk van de experimentele en nog steeds moderne dichter zeer kleurrijk.
De stukken worden in tekst en spel verbonden door acteur–theatermaker Stef van den Eijnden, die ook voor het script tekende. We worden begeleid door celliste Merel Dercksen.

Het Schütz Projectkoor is sinds de oprichting in 2000 actief in Bilthoven en omstreken. Er is een kern van zo’n 20 geoefende zangers, meestal per project aangevuld tot een bezetting van 25 à 35. Er wordt ca. drie maanden aan een programma gewerkt, van oktober tot aan de concerten vroeg in het Nieuwe Jaar.
Ook volgend seizoen is er weer een project, met opnieuw een avontuurlijke selectie koorwerken. Als je interesse hebt in meedoen, laat het vooral weten via info@schutzprojectkoor.nl.