Archief - Underdog

Underdog

Een BELLEVUE Lunchproductie 2007

REGISTRATIE UNDERDOG in Bellevue Lunch theater
https://youtu.be/5O4kj6jJH54


Underdog
Herinneringen aan een hondenleven.
Underdog is een tragikomische voorstelling van Stef van den Eijnden met live pianomuziek, scherpe, humoristische teksten en gedichten van Bukowski, absurdistische acts, visuele grappen en interactie met het publiek.

underdog 4 underdog 5 underdog 6 underdog 1
Bukowski raakt de naakte essentie van het bestaan : overleven.
Het onaantrekkelijke dagelijkse leven, de aantrekkelijke zelfkant van de grote stad gaat hij openhartig, met zelfspot en onopgesmukt maar vooral met humor te lijf.
In Underdog speelt Stef van den Eijnden een hond die verslag doet over zijn leven naast de mens en de metafoor verbeeldt van de underdog die weigert zich nog langer koest te houden.

In Underdog wacht een oude hond op de thuiskomst van zijn baasje: een welgestelde 50 jarige alleenstaande vrouw. Het vrouwtje komt maar niet thuis van haar late night “lekker single” party. In afwachting van “his masters voice” mijmert de hond op haar chaise longue over de zin van zijn bestaan bij haar en bij zijn vorige baasjes.
’s Mens Beste Vriend laat niets heel, bijt van zich af, zeikt op alles en iedereen en laat diep in zijn eenzaam hondenhart kijken. Hij overziet zijn weldoorvoed, geparfumeerd, gecoiffeerd leven en verkent de mogelijkheid zich te ontworstelen aan een onmogelijke situatie. Kan een hond ontslag nemen? Hoelang blijft zelfs een hond trouw aan zijn eigen trouw?

Underdog zit ook boordevol vitaminen, hondsheid, tranentrekkende trouw, kunstjes, woedend geblaf, stil gejank en liedjes van verlangen.
Van Pavlov, Rintintin, Lassie, hondenshow, bijtring, kaklaantje tot teefjeslust, afslankdieet en Martin Gaus hondenhulplijn.

Stef van den Eijnden : idee, script en spel
Rodolphe Leon Serné : piano en composities
Wim Meuwissen : regie
Liesje Smolders : decor en kostuum

“Underdog is een sympathieke voorstelling met hondse overpeinzingen in menselijke bewoordingen. Van den Eijnden heeft goed naar honden gekeken en vertelt blijmoedig over zijn vroegere baasjes.”(Trouw, 2007)

“Underdog” werd mede mogelijk gemaakt door: Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten en Het Amsterdams Fonds voor de Kunst.